Кориснички сервис: Регистрирајте се
1024z260_4_Sajt_baner_1024x260_2.png

10. 09. 2018.

Нелт на топ 500 CEE листата

Meѓународната компанија за кредитно осигурување, Coface, ја објави листата со најголемите компании во Централна и Источна Европа, рангирајќи ги според критериумите како што се промет, број на вработени, покриеност на пазарот и сл. Nelt се рангираше на 315. место.

Покрај нашата компанија, во 10 компании од Србија коишто се рангирани на оваа листа, се наоѓаат Електропривреда Србије (EПС), Нафтна Индустрија Србије (Naftna Industrija Srbije (NIS), Фијат Крајслер aутомобили (FCA), Делез (Delez), Меркатор (Merkator), Телеком Србија (Telekom Srbija), Србијагас (Srbijagas), Смедеревска железара и Тигар (Tigar).

На листата се наоѓаат и фирми од Полска, која има најмногу рангирани претпријатија, Унгарија, Чешка, Словачка, Словенија, Хрватска, Бугарија, Романија и балтичките републики.

Izvor: www.coface.com